• darkblurbg
    ADAPTIL de verantwoorde rustgever voor de hond met stress

ADAPTIL de verantwoorde rustgever voor de hond met stress

Adaptil zijn makkelijke en eenvoudige producten om honden op hun gemak te stellen tijdens nieuwe ervaringen en angstige situaties die vaak stress kunnen veroorzaken bij onze viervoeters.

 

WAT IS ADAPTIL?

Het scala aan Adaptil producten voor de hond biedt hulp in vele situaties, zowel binnen als buiten en voor zowel de korte als de lange termijn. Het werkt op basis van hond eigen Feromonen.

Feromonen zijn signalen die door leden van dezelfde diersoort worden gebruikt om te communiceren. Een zogende teef produceert een feromoon, het zogenaamde Dog Appeasing Pheromone (D.A.P.), gedurende 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups. Dit feromoon komt via de neus binnen en helpt om de pups te kalmeren en gerust te stellen. De geruststellende eigenschappen van dit feromoon blijven behouden als honden volwassen zijn. Het feromoon dat Adaptil® gebruikt, is een replica van het feromoon dat moederhonden van nature uitscheiden naar hun puppy’s net na de geboorte om hen gerust te stellen en de band tussen moeder en kroost te versterken. Wanneer dit feromoon wordt verspreid door Adaptil®-producten, kan dit nog steeds hetzelfde kalmerende effect hebben op volwassen honden in stressvolle situaties.

Het is klinisch bewezen dat de geruststellende boodschap in Adaptil® de focus bij puppy’s en volwassen honden tijdens trainingen versterkt en dat het stress, wat kan leiden tot ongewenst gedrag bij honden, vermindert.

Veel situaties kunnen door honden worden beschouwd als stressvol, zoals harde geluiden (vuurwerk, onweer, huishoudelijke apparaten), bezoek aan de dierenarts, reizen met de auto, alleen thuis blijven, verblijf in kennel/pension, veranderingen in de thuisomgeving en de samenstelling van het gezin.

Zelfs kleine veranderingen in het huis en je dagelijkse routine kan jouw hond van slag brengen en zijn stress verhogen.

Stress kan leiden tot ongelukkig gedrag zoals ineenkruipen voor mensen, zich verstoppen, overmatig blaffen en huilen, in huis zijn behoefte doen, het vernielen van huishoudelijke items.

Met het gebruik van Adaptil kun je helpen om de geur vast te houden die je hond of puppy het gevoel van veiligheid geeft en de stress te verminderen die zij ervaren. Adaptil geeft een constant geruststellende boodschap, zowel binnen als buiten, waar niet alleen de hond maar ook jijzelf veel profijt van hebt.

Adaptil is verkrijgbaar als halsband, tablet, verdamper en spray.

De Adaptil Halsband is gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken, omdat het continu een geruststellend feromoon loslaat (zelfs als de hond buiten is).

De lichaamstemperatuur van de hond en lichaamscontact verwarmen de halsband en bevorderen de verspreiding van feromonen in de nabije omgeving. Het is essentieel dat de Adaptil Halsband ten alle tijden lichaamscontact houdt met de huid van de hond.

De Adaptil Halsband is ideaal in de volgende situaties:

De socialisatie van puppy’s

Reizen (voor honden die vaak reizen of op een lange reis gaan en/of naar nieuwe bestemmingen gaan zoals op vakantie, verhuizen etc.)

Kennels en pensions

Trainingen

Hard lawaai (onweer of vuurwerk); vooral voor honden die voornamelijk buitenshuis verblijven en tijdens zulke gebeurtenissen niet binnen kunnen worden gehouden.

Alleen thuis blijven (vooral voor buitenhonden)

De verstelbare halsbanden zijn in twee maten verkrijgbaar:

Puppy/kleine honden (past om de nek tot 37,5 cm)

Medium/grote honden (past om de nek tot 62,5cm).

Elke halsband is maximaal 4 weken werkzaam en kan worden vervangen wanneer dit nodig is.

Het is bewezen dat de Adaptil Halsband werkt bij alle soorten honden, zolang het maar op de juiste maat is gemaakt. 

ADAPTIL Tabletten zijn natuurlijke angstremmers, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zonder feromonen, die gebruikt kunnen worden om honden te helpen ontspannen tijdens stressvolle gebeurtenissen. De tabletten werken niet verdovend en zijn verkrijgbaar in doosjes van 10 tabletten. Ze kunnen worden gebruikt voor stressverlichting op korte termijn en kunnen tenminste twee uur voor het gewenste effect worden toegediend. Het is bewezen dat de ADAPTIL Tabletten snel helpen om tekenen van angst te verminderen.

De tabletten kunnen uit voorzorg worden gebruikt bij elke tijdelijke uitdagende gebeurtenis op korte termijn, die voorspelbare stress kan geven aan de hond, zoals:

  • Feestjes in huis
  • Vuurwerk
  • Onweer
  • Reizen
  • Bezoek aan de dierenarts of trimsalon

De verdamper helpt om de relatie met je hond(en) goed te houden, door een liefdevolle leefomgeving voor hen te creëren en van je huis een warm en veilig thuis te maken. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het gebruik van Adaptil helpt om de tekenen van stress te reduceren bij honden en puppy’s die blootstaan aan uitdagende situaties in huis. 

Hoe kun je de Adaptil Verdamper gebruiken?

Schroef eenvoudig de flacon op de verdamper en steek hem in een stopcontact.

Laat vervolgens de verdamper continu aan staan, om jouw hond relaxed en vriendelijk te houden.

De verdamper moet ingeplugd zijn in de kamer waar de hond de meeste tijd doorbrengt.

Elke verdampernavulling bestrijkt een gebied van 50 tot 70 m2.

Het flesje in de verdamper (navulling) is 48 ml en is geschikt voor 30 dagen gebruik.

Je kunt de flacons om de maand vervangen door een Adaptil Navulling te kopen.

Let op! Plug de verdamper niet in onder planken of achter deuren, gordijnen of meubilair.

 

Adaptil Spray helpt om reizen en bezoekjes aan de dierenarts of trimsalon minder stressvol te maken. Het is een makkelijke oplossing voor tijdelijk gebruik, vooral voor onderweg. Adaptil Spray kan gespoten worden op de slaapplek/mand van de hond, binnenin de bench, in hondenhokken en kennels binnenshuis en in de auto. 

Hoe Adaptil Spray te gebruiken? 

Schud de fles.

Spray 8 tot 10 spuitjes met Adaptil 15 minuten voordat het effect is gewenst en voordat de hond in de behandelde omgeving wordt gebracht (auto, hondenmand, hok etc…).

De effecten duren 4 tot 5 uur, hoewel elk dier anders zal reageren.

Breng opnieuw aan na de verlopen tijd of als je een verminderd effect bemerkt. 

Zorg ervoor dat tijdens het aanbrengen de hond niet in de buurt is (vooral als het een hondenmand of bench betreft) en geef het genoeg tijd (15 min.) om de alcohol te laten verdampen. 

Adaptil Spray moet niet direct op dieren of op het gezicht van een dier gespoten worden!!