• darkblurbg
    Beaphar CaniComfort voor stressvolle situaties en gedragsproblemen bij honden

Beaphar CaniComfort voor stressvolle situaties en gedragsproblemen bij honden

Beaphar CaniComfort® voor stressvolle situaties & gedragsproblemen bij honden

Stress bij honden kan veroorzaakt worden door nieuwe situaties of gebeurtenissen die angst oproepen. Bekende stressvolle situaties zijn bijvoorbeeld oud & nieuw (vuurwerkangst), de auto, bezoek aan de dierenarts, een verhuizing en alleen zijn (verlatingsangst).

Helaas kunnen honden ons niet vertellen wanneer ze zich nerveus of angstig voelen. In plaats daarvan uit de hond zich op een manier die vaak als probleemgedrag wordt bestempeld, bijvoorbeeld het vernielen van meubels, blaffen of plassen in huis.

Beaphar CaniComfort® producten helpen een rustige, stress vrije omgeving te creëren. Het feromoon gebruikt in de Beaphar CaniComfort® producten is een kopie van het moeder feromoon van de hond en klinisch bewezen effectief om stress te verminderen en honden gerust te stellen. Dit maakt de producten erg geschikt voor honden die last hebben van angst of stressvolle situaties.

Beaphar CaniComfort kalmeert honden bij verhuizen

Beaphar CaniComfort kalmeert honden bij alleen zijn

Beaphar CaniComfort kalmeert honden  bij reisstress

Beaphar CaniComfort kalmeert honden bij vuurwerkangst

Beaphar CaniComfort kalmeert bij nieuwe huisgenoot

 

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn door het dier zelf geproduceerde chemische verbindingen. Deze stoffen zijn herkenbaar voor dieren van dezelfde soort. Er bestaan verschillende soorten feromonen. De verschillende soorten veroorzaken ieder een eigen specifieke reactie. Als de teef haar pups zoogt produceert zij het Dog Appeasing Pheromone (ook wel DAP of moeder feromoon genoemd).

Het Dog Appeasing Pheromone geeft een instinctieve geruststellende boodschap en helpt de pups om zich veilig en op hun gemak te voelen. Het speelt een cruciale rol in het bindingsproces tussen moeder en pups. Ook wanneer honden volwassen zijn heeft dit feromoon een geruststellend effect. Beaphar CaniComfort® bevat een kopie van dit feromoon. Hierdoor voelt een hond zich meer op zijn gemak en kan hij beter ontspannen, waardoor probleemgedrag kan worden verminderd. Omdat Beaphar CaniComfort® een instinctieve reactie veroorzaakt is het geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden, ongeacht of ze met de fles zijn grootgebracht of door de teef.

 

Signalen van stress

Laat jouw hond onderstaand probleemgedrag zien? Het kan zijn dat jouw hond je probeert te vertellen dat hij zich niet op zijn gemak voelt of bang is. 

Beaphar CaniComfort helpt bij overmatig blaffen en helpt bij tegengaan van vernielen door de hond

Andere signalen van stress kunnen zijn:

in huis plassen (urine markeringen)

weinig eten of drinken

onrust

verstoppen

excessief likken (bijv. aan de poten)

 

Stressvolle situaties

Iets wat voor ons een hele normale gebeurtenis kan zijn, kan beangstigend en stressvol zijn voor je hond. Denk aan de volgende situaties:

Beaphar CaniComfort kalmeert je hond bij vuurwerkangst, bij angst voor onweer, bij autoritten en reizen en Beaphar CaniComfort kalmeert honden bij dierenartsbezoek

Andere situaties die stress op kunnen leveren zijn o.a. verhuizing, nieuw gezinslid, alleen zijn en reizen.

 

Beaphar CaniComfort® producten

Beaphar CaniComfort®

Verdamper en vulling

De Beaphar CaniComfort® verdamper verspreidt na plaatsing in het stopcontact continu feromonen door de ruimte waar de verdamper is geplaatst. Te gebruiken bij stressvolle situaties en gedragsproblemen bij honden, zoals vernielen, markeringsgedrag of angst/verstoppen.

 

Feromonen stekker: eenvoudig in gebruik

Voor een oppervlakte van max. 70m2

30 dagen werkzaam

Losse navullingen verkrijgbaar

Beaphar CaniComfort Verdamper

Beaphar CaniComfort®

 

Kalmerende spray:

Beaphar CaniComfort® Kalmerende spray met feromonen is handig om op plekken te gebruiken waar ongewenst gedrag voorkomt of waar je de hond zich meer op zijn gemak wil laten voelen. Ideaal voor gebruik in huis, bij reizen en dierenartsbezoek.

 

Spray met feromonen

5 uur werkzaam

Bevat 60ml, genoeg voor +/- 50 behandelingen

Auto/bench 15 minuten voor vertrek insprayen

 

Ook verkrijgbaar in een variant voor katten: Beaphar CatComfort