• darkblurbg
    Farm Food HE is een complete geperste voeding voor honden
    Farm Food HE is een complete geperste voeding voor honden en een zeer hoogwaardig premium voer voor elke hond.

Farm Food HE is een complete geperste voeding voor honden

Farm Food HE bevat géén chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserveringsmiddelen,  bindmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen. Aan alle grondstoffen die in Farm Food HE zijn verwerkt, worden bovendien dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie. Farm Food HE is zeer hoogwaardige premium voeding voor elke hond, ongeacht diens leeftijd en/of prestaties. Het voldoet ruimschoots aan de richtlijnen zoals vastgelegd in de Nutrient Requirements of Dogs van het Committee on Animal Nutrition.

Farm Food HE onderscheidt zich door een hoge graad van zuiverheid van de gebruikte grondstoffen, de daaruit voortvloeiende hoge biologische waarde van de eiwitten en een zeer goede verteerbaarheid. De dierlijke eiwitbronnen in Farm Food HE leveren circa 75% van het totale eiwitgehalte. Voordat het voer wordt geperst worden de granen ontsloten, deze zijn daardoor zeer goed verteerbaar en leveren de benodigde koolhydraten en andere belangrijke voedingsstoffen.

De constante samenstelling, de hoge zuiverheidsgraad van de ingrediënten en de lage productietemperatuur zorgen ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat o.a. duidelijk te zien is aan de kwaliteit van de huid/vacht (de spiegel der gezondheid) en de ontlasting.

 Een ander voordeel van Farm Food HE is dat het voer geperst wordt en niet geëxtrudeerd. De lage productietemperatuur bij het persen voorkomt dat ingrediënten worden aangetast of verloren gaan, iets wat bij verwerking op hogere temperaturen, zoals tijdens het extruderen, wel kan gebeuren.

De dierlijke eiwitbronnen in Farm Food HE leveren circa 75% van het totale eiwitgehalte.

Farm Food HE Classic bevat:

Samenstelling: Ontsloten mais, hemoglobinepoeder, ontsloten tarwe, ontsloten rijst, vleesmeel, rundvet, weipoeder, biergist, plantaardige vezels, koudgeperste zonnebloemolie, mineralen, lecithine, koudgeperste lijnzaadolie, inuline, vitaminen en sporenelementen.

Verteerbaarheid: 87%. Eiwit/Energieaandeel: 23,16%. Energie: 4145 Kcal/kg / 17,35 Mj/kg.

 

Farm Food HE Schotse Zalmolie bevat:

Samenstelling: Ontsloten mais, hemoglobinepoeder, ontsloten tarwe, ontsloten rijst, vleesmeel, rundvet, weipoeder, biergist, plantaardige vezels, koudgeperste zonnebloemolie, mineralen, 1% Schotse Zalmolie, lecithine, inuline, vitaminen en sporenelementen.

Verteerbaarheid: 87%. Eiwit/Energieaandeel: 23,16%. Energie: 4145 Kcal/kg / 17,35 Mj/kg.

 

Farm Food HE Glutenvrij bevat:

Samenstelling: Ontsloten mais, hemoglobinepoeder, ontsloten sorghum (10%), ontsloten rijst, vleesmeel, rundvet, weipoeder, biergist, plantaardige vezels, koudgeperste zonnebloemolie, mineralen, lecithine, 1% Schotse Zalmolie, inuline, vitaminen en sporenelementen.

Verteerbaarheid: 84%. Eiwit/Energieaandeel: 23,16%. Energie: 4145 Kcal/kg / 17,35 Mj/kg.

 

Farm Food HE Schaap bevat:

Samenstelling: Ontsloten mais, hemoglobinepoeder, ontsloten tarwe, ontsloten rijst, schapenvleesmeel (11%), rundvet, weipoeder, biergist, plantaardige vezels, koudgeperste zonnebloemolie, mineralen, lecithine, koudgeperste lijnzaadolie, inuline, vitaminen en sporenelementen.

Verteerbaarheid: 84%. Eiwit/Energieaandeel: 23,16%. Energie: 4145 Kcal/kg / 17,35 Mj/kg.

 

Glutenvrij:

De samenstelling van Farm Food HE "Glutenvrij" is in de basis gelijk aan Farm Food HE "Schotse Zalmolie" en “Classic”.

Het grote verschil met Classic en Schotse Zalmolie is echter dat de tarwe is vervangen door Sorghum en rijst. Hoewel in de meeste gevallen "glutenvrij" wordt bereikt door tarwe volledig te vervangen door mais, is onze ervaring dat dan de maximale hoeveelheid mais in het voer ruim wordt overschreden. Daarom hebben wij gezocht naar een betere oplossing en hebben deze gevonden in (het veel duurdere) sorghum. Sorghum geldt als een van de belangrijkste ingrediënten in de voeding van de prehistorische mens en, we mogen dus aannemen, ook in de voeding van de voorouders van onze honden.

Sorghum is een zaad dat het beste te vergelijken is met rijst en bevat net als rijst en mais geen gluten die een allergie kunnen veroorzaken. Daardoor is deze variant Farm Food HE "Glutenvrij" en te gebruiken bij honden met een bewezen of vermeende glutenallergie. Daarnaast is bij uitgebreide testen gebleken dat Farm Food HE Glutenvrij ook zeer goed gegeven kan worden aan honden met zwakke en/of beschadigde darmen en die daardoor voortdurend matige tot slechte ontlasting hebben.

 

Farm Food HE, een goede bron van prebiotica

Farm Food HE is voorzien van prebiotica, in de vorm van inuline; een onoplosbaar suiker (FOS) dat wordt gewonnen uit, onder andere, de cichoreiwortel. Farm Food HE is daarom een uitstekende manier om de goede bacteriën van de darmflora van extra voeding te voorzien. Farm Food HE kan zeer goed met Farm Food Fresh Compleet gecombineerd en gemengd worden. Farm Food HE is daarom een uitstekende keuze naast Farm Food Fresh versvlees voeding.

Analyse:

Ruw eiwit: 24,0%

Ruw vet: 14,0%

Ruwe celstof: 2,0%

Ruwe as: max. 6%

Vocht: 8,0%

Calcium(Ca): 1,0%

Fosfor(P): 0,8%

Kalium(K): 0,6%

Natrium(Na): max. 0,2%

Magnesium(Mg): 1450 mg/kg

 

Nutritioneletoevoegingsmiddelen per kg:

E672 Vitamine A (retinol): 12500 IE

E671 Vitamine D3 (25-hydroxycholecalciferol): 1.250 IE

Vitamine E: 100 mg

Vitamine K: 3 mg

Vitamine B1 (thiamine): 12,5 mg

E101 Vitamine B-2 (riboflavine): 12 mg

Niacine: 50 mg

Vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride): 7,3 mg

Vitamine B12 (cobalamine): 0,05 mg

Vitamine C (ascorbinezuur): 100 mg

Pantotheenzuur (vit. B5): 52 mg

Biotine (vit. H): 0,23 mg

Folinezuur (vit. B9): 9 mg

Inositol: 300 mg

Choline-Chloride: 2 mg

E5 Mangaan (mangaan(II)oxide/-sulfaat): 28 mg

E4 Koper ( Koper(II)sulfaat/- Chelaat): 8 mg

E6 Zink (Zinksulfaat/-Chelaat): 60 mg

3b8.10 Selenium (organische vorm CNCM 1-3060): 0,2 mg

Jodium (kaliumjodide): 0,8 mg

E3 Cobalt(II)sulfaat (heptahydraat): 2 mg

 

Eiwit/Energieaandeel: 23,16 %

Energie: 4145 Kcal/kg