• darkblurbg
    Beaphar CatComfort voor katten Herstelt de rust in huis

Beaphar CatComfort voor katten Herstelt de rust in huis

Beaphar CatComfort voor katten Herstelt de rust in huis

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Het liefst hebben zij een stabiele omgeving waar zo min mogelijk verandert. Er zijn voor katten heel veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Bekende stressvolle situaties zijn bijvoorbeeld oud & nieuw (vuurwerkangst), een verhuizing, nieuwe huisgenoten (mensen en dieren), reizen of dierenartsbezoek. Stress bij katten kan leiden tot probleemgedrag en op lange termijn tot klinische ziektes. Het is daarom belangrijk dat je jouw kat helpt zich op zijn gemak te voelen.

 

Beaphar CatComfort® bevat een kopie van het kopjesferomoon van de kat. Dit feromoon geeft een geruststellend gevoel en laat katten weten wat een veilige plek is. Omdat katten reageren op dit feromoon, is Beaphar CatComfort® ideaal voor de preventie van problemen zoals vernielen/krabben, sproeien of angst.

 

Bekijk hier de Beaphar CatComfort® producten:

CatComfort® Verdamper & vulling

CatComfort® Kalmerende spray 60ml

CatComfort® Kalmerende spray 30ml

Situaties waarbij CatComfort kan helpen

Beaphar CatComfort®: voor een ontspannen kat

 

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signalen die op grote schaal worden gebruikt in de diercommunicatie. Ze zijn onzichtbaar, maar wel herkenbaar voor de kat. Veel kattenbezitters zullen het gedrag met het geven van kopjes herkennen. De eigenaar of het gebied wordt gemarkeerd. De kat laat een geheugensteuntje voor zichzelf achter. Hij zegt hiermee eigenlijk: Dit is een ‘veilige ruimte’ die comfortabel is om in te verblijven en mijn eigenaar is een persoon bij wie ik me prettig voel en bij wie ik graag in de buurt ben. Het achterlaten van deze markering is voor de kat een manier om een positieve connectie met een voorwerp of ruimte te vormen. Als de kat weer in aanraking komt met de feromonen, wordt het geassocieerd met gevoelens van geruststelling en geluk.