• darkblurbg
    Dierenwinkel Dier van Nu
    Wij zijn een leuke winkel voor dieren in de gezellige Theresiastraat te Den Haag

153 zoogdieren vanaf juli verboden als huisdier!

Gepubliceerd op: 12-02-2017

153 zoogdieren vanaf juli verboden als huisdier!

Vanaf 1 juli 2017 mogen particulieren veel minder zoogdieren als huisdier houden. Van de lijst van toegestane dieren worden er 153 geschrapt.

Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maandag aan de Tweede Kamer laten weten.

Een speciale commissie heeft de nu nog toegestane huisdieren onderverdeeld in de vijf risicoklassen A (zeer hoog) tot en met E (zeer laag). De klassen A, B en C zijn vanaf 1 juli verboden. Zoogdieren in de klassen D en E mogen nog wel gehouden worden.

Onder de nieuwe verboden soorten zijn de Amerikaanse eland, de bruine beer, het stokstaartje en verschillende vossen en jakhalzen. De dieren die verboden worden zijn te gevaarlijk of hebben hele specialistische verzorging nodig. Mensen die deze dieren nu nog houden, mogen deze houden tot de dieren sterven. Het dier moet wel worden aangemeld en fokken is verboden.

Witte lijst
Het ministerie brengt ook een 'witte' lijst uit. Ook die is stevig uitgebreid en bevat nu 123 soorten. Daarop staat ook de hond.

De staatssecretaris maakt wel een voorbehoud voor zogenoemde hoog-risicohonden, waaronder doorgaans vechthondachtige rassen worden verstaan. Hij heeft advies gevraagd en voert mogelijk extra regels in voor deze hondenrassen.

Lees het artikel op nu.nl  

http://www.nu.nl/politiek/4430094/153-zoogdieren-juli-verboden-als-huisdier.html

Bron: nu.nl