• darkblurbg
    ADAPTIL Tabletten tegen vuurwerkstress bij honden

ADAPTIL Tabletten tegen vuurwerkstress bij honden

Gepubliceerd op: 15-11-2017

ADAPTIL Tabletten tegen vuurwerkstress bij honden

Sinterklaas, kerst en oud- en nieuw: Dit is voor ons een tijd van plezier en drukte, een tijd met veel bezoek, lawaai, muziek en cadeautjes, kerstbomen en heerlijke geuren. Voor onze honden is dit echter een periode die ze liever overslaan. Feestmaand is stressmaand!

Met name op oud- en nieuwjaarsdag zitten wij als baasjes met de handen in het haar. Angst voor vuurwerk is lastig te behandelen, omdat het maar één keer per jaar voorkomt. Ben je vergeten tijdig te beginnen met je hond te laten wennen aan vuurwerkgeluiden? Deze tips zullen de vuurwerkavond voor je hond iets dragelijker maken. 

Creëer een veilige haven

Leer je hond waar zijn veilige haven is. Dit is een plekje waar ze beschermd zijn tegen harde geluiden en waar ze zich veilig kunnen verstoppen als ze angstig zijn. Een angstige hond herken je aan (één van) de volgende symptomen:

Trillen en beven - Vastklampen aan de eigenaar - Overmatig blaffen/piepen - Ineen krimpen en verschuilen achter meubilair - Proberen weg te rennen - Behoefte doen in huis - Op en neer lopen en hijgen - Weigeren om te eten.

Heeft je hond nog geen plek waar hij zich afzondert als hij angstig is? Creëer een plekje voor hem. Dat kan een bench zijn die je afdekt met een deken, een plekje achter de bank, onder de trap of onder het bed. Bescherm die plek met dekens, kussens en/of karton. Bouw als het ware een hol voor hem. Spray de plek in met de ADAPTIL Spray en leg enkele speeltjes neer in zijn veilige haven. Op het moment van het vuurwerk weet je hond perfect waar hij naartoe kan om te schuilen.

TIPS VOOR TIJDENS DE DRUKKE FEESTDAGEN

1.

Sluit alle ramen en deuren. Sluit de gordijnen en zet de TV of de stereo aan, zodat muziek het geluid van het vuurwerk overstemt. Let op: sommige radiozenders laten vuurwerkgeluiden horen.

2.

Leid je hond af door hem een snoepje of speeltje te geven of door met hem te spelen.

3.

Gebruik een ADAPTIL Verdamper en/of Spray in de nabijheid van zijn ‘veilige haven’. Plug de Verdamper minstens 24 uur (liefst eerder) voor de gebeurtenis in het stopcontact.

4.

Laat je hond wat vroeger op de avond uit, namelijk wanneer het nog licht is en er nog geen vuurwerk wordt afgestoken.

5.

Houd je hond aangelijnd tijdens het uitlaten.

6.

Straf je hond NOOIT voor zijn angstige gedrag tijdens het vuurwerk. Dit zal hem alleen maar nog meer stress geven.

 

ADAPTIL Tabletten zijn natuurlijke angstremmers, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zonder feromonen, die gebruikt kunnen worden om honden te helpen ontspannen tijdens stressvolle gebeurtenissen. De tabletten werken niet verdovend en zijn verkrijgbaar in doosjes van 10 tabletten. Ze kunnen worden gebruikt voor stressverlichting op korte termijn en kunnen tenminste twee uur voor het gewenste effect worden toegediend. Het is bewezen dat de ADAPTIL Tabletten snel helpen om tekenen van angst te verminderen.

De tabletten kunnen uit voorzorg worden gebruikt bij elke tijdelijke uitdagende gebeurtenis op korte termijn, die voorspelbare stress kan geven aan de hond, zoals:

  • Feestjes in huis
  • Vuurwerk
  • Onweer
  • Reizen
  • Bezoek aan de dierenarts of trimsalon

Hoe moet je Adaptil Tabletten gebruiken?

In onderstaande tabel staan het aantal tabletten dat je per dag aan jouw hond mag geven.

GEWICHT VAN DE HOND

HOEVEELHEID PER DOSERING

< 10 kilo

½ tablet

10 tot 20 kilo

1 tablet

20 tot 30 kilo

2 tabletten

> 30 kilo

3 tabletten

Geef de tablet(ten) twee uur voor aanvang van de verwachte, uitdagende gebeurtenis. Indien nodig, kun je zes uur later de tabletten nogmaals toedienen. De tabletten kunnen gemakkelijk worden toegediend met of zonder voedsel. Voor het beste resultaat, wordt in sommige situaties (zoals angst voor hard lawaai) aangeraden om de Adaptil Tabletten te gebruiken in combinatie met een Adaptil Verdamper

http://diervannu.nl/hond/adaptil-de-verantwoorde-rustgever-voor-de-hond-met-stress/