• darkblurbg
    Dierenwinkel Dier van Nu
    Wij zijn een leuke winkel voor dieren in de gezellige Theresiastraat te Den Haag

PLATINUM hondenvoeding als aanvulling op of alternatief voor „BARF”

Gepubliceerd op: 01-05-2017

PLATINUM hondenvoeding als aanvulling op of alternatief voor „BARF”

Verkrijgbaar bij Dier van Nu!

Het begrip „BARF” (Biologically Appropriate Raw Food) staat voor adequate biologische verse voeding. Hiermee wordt bedoeld dat een hond uitsluitend voeding krijgt die rauw is of zelfgemaakt, zoals vers vlees, verse botten en verse groenten. Onder het hiervan afgeleide werkwoord 'barfen' wordt nog meer verstaan: het is een levenshouding van mensen die hun geliefde viervoeter op een wijze willen verzorgen zoals de afstamming van de wolf betaamt.

„Barfaanhangers” in hart en nieren hechten veel waarde aan een assortiment verse producten en geven hun hond voeding volgens een vast concept. Dierenartsen zetten echter hun vraagtekens bij deze voedingsmethode voor honden. Ze raden aan om aan alle natuurlijke voeding toch de nodige extra voedingsstoffen toe te voegen. Het dier krijgt deze stoffen wellicht niet binnen als vastgehouden wordt aan het concept van „BARF”, tenzij deze apart worden gekocht en door het hondenvoer worden gemengd. Tot deze stoffen behoren bijvoorbeeld calcium, koper, zink, jodium, vitamine A en D en ook stoffen die niet van vitaal belang zijn, maar wel een nuttige aanvulling vormen, zoals kruiden en het extract van de groenlipmossel.

 

PLATINUM hondenvoeding is dan ook het perfecte alternatief of een nuttige aanvulling op het „barfen”. Ook bij PLATINUM weten we dat de hond van de wolf afstamt, dus wij boeten niet in aan de kwaliteit van onze ingrediënten en daarom bestaat onze hondenvoeding voor een buitengewoon groot aandeel uit vlees (bij PLATINUM MENU wel 83% of meer). Bovendien vullen we onze complete voeding aan met alle benodigde extra voedingstoffen die van belang zijn voor een gebalanceerde voeding voor een gezonde en vitale hond.

Als u het voedingsconcept „BARF” voor uw geliefde huisdier overweegt te hanteren, maar opziet tegen de rompslomp (zelf bereiden, omslachtig proces van bewaren en vers houden van de ingrediënten, toevoegen van de noodzakelijke extra stoffen, etc.), adviseren we u van harte PLATINUM hondenvoeding!

Vele hondenbezitters die BARF aanhangen vinden overigens dat onze producten een optimaal alternatief vormen, bijvoorbeeld op vakantie of andere momenten waarbij het meenemen van vers vlees en verse groenten niet (echt) een optie is. Andere 'barfaanhangers' vullen op hun beurt PLATINUM aan met andere verse ingrediënten.

 

Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp, neem dan gerust contact op!                                       

U kunt bellen met het gratis telefoonnummer van Platinum 0800 3 64 36 63 of een mailtje sturen naar info@diervannu.nl

 

Bron: www.platinum.com