• darkblurbg
    Radar en schildklierhormoon in rauw vlees voeding voor de hond

Radar en schildklierhormoon in rauw vlees voeding voor de hond

Gepubliceerd op: 06-09-2018

Geachte Farm Food klant,

 

Radar en schildklierhormoon in rauw vlees voeding voor de hond

 

Afgelopen maandag 3 september heeft het televisieprogramma Radar aandacht besteed aan rauw vlees voeding voor de hond. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn ontstaan naar aanleiding van deze uitzending.

In deze uitzending wordt namelijk specifiek gesproken over de mogelijke aanwezigheid en effecten van schildklierhormoon in rauw vlees voeding voor de hond.

 

Wij willen u graag laten weten dat in al onze voeding, dus ook Farm Food Fresh en Farm Food Fresh Menu  geen strotten, luchtpijpen en longen worden verwerkt. De kans dat er schildklierhormoon aanwezig is in onze voeding, is daarom nihil. Desalniettemin nemen wij deze berichtgeving zeker serieus en laten wij onze voeding nogmaals onderzoeken om volledig zeker te zijn dat er geen schildklierhormoon in de Farm Food Fresh en Farm Food Fresh Menu aanwezig is. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

 

Er zijn verschillende merken diepvries rauw vlees verkrijgbaar met allemaal hun eigen kwaliteit. Bij Farm Food gebruiken wij duurzaam verantwoord vlees wat ook gebruikt wordt voor de menselijke consumptie. Dit betekent dat de NVWA goede kwaliteitscontroles uitvoert op onze koeien. Belangrijk is bijvoorbeeld dat er geen salmonella in onze voeding zit en daarnaast laten wij regelmatig ons vlees testen bij laboratoria. 

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze voeding. Daarom zijn wij samen met brancheorganisatie Dibevo ook één van de initiatiefnemers voor een officieel keurmerk voor rauw vlees voeding voor de hond. Wij willen er voor zorgen dat er richtlijnen en voorschriften komen om de kwaliteit van rauw vlees voeding te kunnen waarborgen.

Om te voorkomen dat het voeren van rauw vlees in een negatief daglicht komt te staan en omdat wij het belangrijk vinden dat u volledig wordt geïnformeerd willen wij u graag ook de volgende informatie meegeven.

Wanneer er onverhoopt toch een slechte bacterie in het vlees te vinden is, zorgt het lichaam van de hond er voor dat deze bacterie onschadelijk wordt gemaakt. Het onschadelijk maken van de bacterie begint al in de bek van de hond, deze is zeer antiseptisch (bacterie dodend). Als u onze eigen menselijke mond zou vergelijken met de bek van een hond op bacteriën zijn er in onze mond veel meer bacteriën te vinden dan in de bek van de hond. Wanneer de bacterie verder gaat in de maag van de hond, wordt deze hier onschadelijk gemaakt door de hoge zuurgraad.(De maag van de hond is vele malen zuurder dan die van ons mensen, de PH van de maag van de hond zit op de 2-3 en die van de mens op 3-4.) De bacterie kan in deze zuurgraad slecht overleven.

Wanneer uiteindelijk de bacterie toch overleeft en in de darmen terecht komt, vechten de probiotica(goede bacteriën) tegen de slechte bacterie. Een gezonde hond heeft een goede darmflora vol met rijkgevulde probiotica. Kortom het hele maag-darmstelsel van de hond is er op gericht om rauw vlees te eten.

 

Belangrijk is wel om hygiënische maatregelen in acht te nemen. Rauw vlees dat te lang buiten de koelkast blijft kan aantrekkelijk zijn voor bacteriën, gisten en schimmels die eventueel in het huis ronddwalen. Wij mensen snijden onze kip ook niet op het aanrecht om hier vervolgens van te eten. Wij maken alles goed schoon om eventuele besmetting te voorkomen. Dit zelfde geldt ook voor het bewaren van het rauwe vlees. De bakjes waar het rauwe vlees in bewaard worden, moeten goed worden schoongemaakt, dit geldt ook voor de voerbak waar de hond uit eet. Klik hier om een filmpje te zien hoe u veilig en gezond rauw vlees voert aan de hond.

 

Honden met slechte ontlasting hebben baat bij rauw vlees, omdat wij vaak zien dat de darmflora heel schraal is. Wanneer er minder goede bacteriën dan slechte bacteriën aanwezig zijn in het lichaam, kan de hond ziek worden. Belangrijk is daarom vooral goede bacteriën aan de hond te geven. Probiotica is voornamelijk te vinden in pens van de koe. Onze Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet bestaat voor een groot gedeelte uit pens. Het is belangrijk dat de darmflora langzaam wordt opgebouwd.

Dit kan door meerdere rauw vlees maaltijden per dag te geven en eventueel gekookt water over de voedingen te schenken. Wanneer de darmflora eenmaal wat meer is aangevuld kan het rauwe vlees helemaal rauw worden gegeven. Wij raden de klant aan om naast een brokvoeding, deze minimaal eenmaal per week aan te vullen met een rauw vlees maaltijd, bijvoorbeeld Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet. Dit betreft een complete voeding aangevuld met vitamines en mineralen. Zo voldoet u klant aan de dagelijkse behoeften van de hond en houdt u klant de darmflora van de hond in optimale conditie.

 

Mocht u verder nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met één van onze voedingsdeskundigen om samen verder te kijken naar de eventuele (voeding technische) oplossing. Tel: 0548-619977 of e-mail: info@farmfood.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Farm Food Team