• darkblurbg
    SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN

SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN

Gepubliceerd op: 10-11-2018

SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN?

Wil jij samen met jouw liefste huisdier ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van Humanitas DMH in Den Haag?

 

Stichting ZorgDier Nederland is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer cliënten in de locatie Het Zamen aan de Esperantostraat 12 in Den Haag.

 

Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Een bezoek met een zorgdier heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect (zie kader) en is bovendien een geweldige ervaring.

Humanitas DMH en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om ouderen met een licht tot matige verstandelijke beperking wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten.

 

Door het stimulerend contact via je eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer je zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat zet de bewoners van Het Zamen aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en Humanitas DMH.

 

Vindt jouw dier het leuk om samen op pad te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Wil jij samen met jouw eigen huisdier mensen een leuke dag bezorgen? Kijk dan voor meer informatie en inschrijving op www.zorgdier.nl. Of bel 0610592212.

 

 

Kader:

 

Huisdieren oefenen een positieve invloed uit op kwetsbare dierenliefhebbers:

Geestelijk:        gevoelens van eenzaamheid, depressie, stress en angst verminderen

Fysiek:             hartslag en bloeddrukverlagend, het contact stimuleert beweging

Sociaal:            mens/dier interactie vormt brug naar contact met mensen, doorbreekt sociaal isolement

 

Psychosociaal: minder onrustgevoelens

Als je interesse hebt in deelname of een idee hebt over financiële steun, kun je contact opnemen via secretariaat@zorgdier.nl of telefonisch via 06 1059 2212.

 

_________________________________________________________________________________

 

Noot voor redactie: contactpersoon voor de media:

Jan van Summeren     Telefoon 0610592212         E-mail secretariaat@zorgdier.nl